Tillsammans bygger vi affärer

Sedan starten 1963 har vi hjälpt företag inom bygg, el och vvs att spara tid och pengar med hjälp av våra kalkylverktyg. Även om mycket har hänt sedan dess så är vår vision och filosofi densamma som då – vi vill göra det enklare och mer lönsamt för våra kunder att driva företag. 

Ledande aktör inom kalkylhjälpmedel

Ledande aktör inom kalkylhjälpmedel

Med kompetens, nytänkande och driv. Så grundades Wikells Byggberäkningar för mer än 60 år sedan. Lägger vi till en rejäl dos småländsk envishet till det har vi inte bara lyckats bygga det bästa och mest kompletta kalkylberäkningsprogrammet på marknaden. Vi har även byggt ett företag som brinner för att skapa lösningar som förenklar arbetsdagen och bygger affärer för landets många företag inom bygg, el och vvs.

60 år i branschen

Vid starten 1963 bistod vi framför allt byggmästare med mängdberäkningar. Efter några år ville allt fler ha hjälp med prissättning och föreslagna anbudssummor. Ur detta föddes Wikells Sektionsfakta; Sammanställningar av byggdelar med kostnader och tekniska värden i bokform. Den första boken gavs ut 1971 och har följts av nya upplagor varannat år. Idag finns Wikells Sektionsfakta även online.

60 år i branschen

Nära samarbete med våra kunder

1983 lanserade vi vårt program Wikells Sektionsdata. Ett komplett kalkylsystem med databaser för Nybyggnad, ROT, El, VS, Luft och Industrirör. Idag finns Wikells Sektionsdata både som molntjänst och för Windows 10/Windows 8.1 och det utvecklas hela tiden i nära samarbete med våra kunder.

Vi utför även konsulttjänster inom kalkylering och har med våra produkter ett starkt renommé på den svenska marknaden.

Nära samarbete  med våra kunder

Kunden först

Vårt viktiga uppdrag är att hjälpa våra kunder att lyckas med sitt företagande. Då skapar vi även möjligheter för Wikells.

Utveckling framåt

Vår historia har skapat oss men vi fortsätter stadigt framåt. Genom kunskapsutbyte, utveckling och dialog – med såväl kunder som medarbetare.

Kvalitet rakt igenom

Kvalitet ska genomsyra alla delar av vår verksam­het, från produktutveckling till försäljning, leverans och support.

Alltid med hjärta

För att lyckas fullt ut är vi inte bara beroende av att ta väl hand om våra kunder utan även av att vi behåller och stärker relationerna internt.

Vi gör det enklare

Om något går att göra enklare så ska vi göra det. Så enkelt är det. Det gäller både våra produkter och våra processer och arbetssätt.

Jobba hos oss

Jobba hos oss

Vi har olika bakgrund, intressen och personlighet, men jobbar med ett och samma mål – att förenkla våra kunders arbetsvardag. Med jämna mellanrum behöver vi behöver anställa nya förmågor till vårt team. För mer information om lediga tjänster, klicka här.