“Den största fördelen är att vi får en överblick”

“Den största fördelen är att vi får en överblick”
Att arbeta i ett smidigt kalkylprogram är en självklarhet för byggföretaget Hic Construction.
– Den största fördelen med Wikells kalkylprogram är att man får en överblick och att man snabbt får fram ett pris. Allra störst nytta av programmet har vi i våra mindre projekt, säger Magnus Olsson, vd och projektledare på Hic Construction.

Hic Construction grundades 2020 och blev kund hos Wikells redan från start. Projektledarna och platscheferna använder sedan dess Wikells Sektionsdata för att ta fram kalkyler för sina projekt – det kan handla om allt från fönsterbyten till större byggen. 

– Kalkylprogrammet underlättar väldigt mycket i arbetet med anbuden, och i kontakten med kunder. Självklart gör inte programmet allt, vi behöver ha koll på vad vi lagt in, att allt ser okej ut och att kostnaderna är rimliga. Men det blir överskådligt och vi kan visa kunden hur kalkylen ser ut och redovisa våra kostnader, säger Magnus Olsson. 

 

Program som är lätt att lära sig

Programmet kräver inte mycket support, menar Magnus. Men ibland kommer det en uppdatering och någon gång har Hic fått hjälp med att lägga till en ny användare. 

– På Wikells är de alltid serviceminded, vi får den hjälp vi behöver, när vi behöver den. Programmet är också väldigt användarvänligt och lätt att lära sig. Det underlättar när vi exempelvis får in en ny medarbetare, säger Magnus. 

En annan fördel är att Wikells Sektionsdata är integrerat med projekthanterinsgprogrammet NEXT, vilket Hic också använder för bland annat fakturering. 

– Det är en stor fördel att de två programmen pratar med varandra, det gör allting mer effektivt. På Hic försöker vi överhuvudtaget välja digitala alternativ när möjligheten finns. Det finns inte många papper liggande hos oss, säger Magnus Olsson. 


Om Hic Construction 

Byggföretaget Hic Construction startade december 2020 av Magnus Olsson och Pär Arnesson. Företaget finns i Växjö och har 30 medarbetare. Hic Construction är specialiserade på entreprenader och byggservice.

Läs mer om våra kalkylprogram >